2ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

9-10 Φεβρουαρίου 2019

 

1η ημέρα: 9/2/19 Αργοστόλι – Κυλλήνη- Ανδρίτσαινα- ναός Επικούρειου Απόλλωνα- Καρύταινα- Στεμνίτσα – Δημητσάνα

Αναχώρηση το πρωί για Πόρο- Κυλλήνη και εν συνεχεία φεύγουμε για Ανδρίτσαινα την «πέτρινη αρχόντισσα». Θα εντυπωσιαστείτε από το πράσινο και την πέτρα που επικρατεί στην περιοχή. Μετά από μια μικρή στάση για να απολαύσετε ένα καφέ ή όποιος θέλει να δει το λαογραφικό μουσείο του χωριού, συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε τον επιβλητικό ναό του Επικούρειου Απόλλωνα ένα θαυμαστό μνημείο που θεωρείται ο Παρθενώνας της Πελοποννήσου, φτιαγμένος και αυτός από τον Ικτίνο, το μεγάλο αρχιτέκτονα της αρχαιότητας που έκτισε μαζί με τον Καλλικράτη τον Παρθενώνα. Συνεχίζουμε για Καρύταινα, ένα γραφικό, ιστορικό, διατηρητέο οικισμό. Πέτρινα σπιτάκια με κόκκινες κεραμιδοσκεπές, λιθόστρωτα καλντερίμια, βυζαντινές εκκλησίες, πέτρινες κρήνες και τοξωτά γεφύρια, όλα σε φόντο πράσινο. Εδώ θα έχουμε χρόνο για βόλτα και φαγητό. Αφού απολαύσουμε τις τοπικές λιχουδιές για τις οποίες άλλωστε φημίζεται η περιοχή, θα φύγουμε για την Στεμνίτσα, η επιβλητική και πανέμορφη Στεμνίτσα είναι κτισμένη στην άκρη ενός φαραγγιού, σε υψόμετρο 1100 μ. και αποτελεί παράδειγμα παραδοσιακού οικισμού της Αρκαδίας.. Θα καταλήξουμε στην Δημητσάνα Οι κάτοικοι της την ονομάζουν και "Μπαρουταποθήκη" γιατί στα χρόνια της Τουρκοκρατίας λειτουργούσαν εκεί εργαστήρια παρασκευής πυρίτιδας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

2η ημέρα: 10/2/19, Δημητσάνα – Βυτίνα - Σπήλαιο Κάψιας


Πρωινό και αναχώρηση για μια πανέμορφη βόλτα. Βρισκόμαστε ήδη την καρδιά της Πελοποννήσου, θα αρχίσουμε γνωρίζοντας το μουσείο Υδροκίνησης της Δημητσάνας, εκεί θα δείτε την νεροτριβή και τον αλευρόμυλο, το ρακοκάζανο, το βυρσοδεψείο και τέλος τον μπαρουτόμυλο. Στη συνέχεια εγκαταλείπουμε τη Δημητσάνα και για να επισκεφθούμε την ορεινή και καταπράσινη Βυτίνα που στέκει στη σκιά του όρους Μαίναλο. Θα υπάρχει χρόνος για καφέ ή όποιος θέλει να επισκεφθεί το λαογραφικό μουσείο της Βυτίνας ή για μια βόλτα στα στενά και στην αγορά της Βυτίνας που φημίζεσαι για το μέλι, τα χειροποίητα ζυμαρικά και τα όσπρια της. Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε το περίφημο σπήλαιο Κάψια όπου οι ειδικοί το έχουν κατατάξει στον κατάλογο των 10 πιο αξιόλογα σπήλαια της ελληνικής επικράτειας. Από την στιγμή που ανακαλύφθηκε πολύς κόσμος το επισκέπτεται για να δει το «εργαστήριο της γης» και το καταφύγιο του πρώιμου ανθρώπου. Μετά το σπήλαιο θα συνεχίσουμε για το ταξίδι της επιστροφής μέσω Τρίπολης με τις απαραίτητες στάσεις για φαγητό καφέ και ξεκούραση. Επιστροφή το βράδυ στο νησί μας μέσω Κυλλήνης – Πόρου.


Τιμή κατά άτομο με πρωινό σε δίκλινο δωμάτιο: 80, 00 €
Επιβάρυνση μονόκλινου: 30 ευρώ

Κρατήσεις θέσεων με προκαταβολή 40 ευρώ μέχρι 28/1/19.

Στις θέσεις του λεωφορείου θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

11a stemnitsa 1

Ταξιδιωτικά Γραφεία Κεφαλονιά - Κεφαλονιά Εκδρομές με Πούλμαν - Κεφαλονιά Μετακινήσεις - Κεφαλονιά Οργανωμένες Εκδρομές - Κεφαλονιά Ημερήσιες Κρουαζιέρες - Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια Κεφαλονιά - Κεφαλονιά Γαμήλια Ταξίδια - Οργανωμένες Εκδρομές Ελλάδα - Οργανωμένες Εκδρομές Εξωτερικό - Ταξιδιωτικό Γραφείο Κεφαλονιά - Οργανωμένες εκδρομές με πούλμαν - Ενοικίαση Πούλμαν Κεφαλονιά - Ενοικίαση Λεωφορίου Κεφαλονιά - Μετακινήσεις με πούλμαν Κεφαλονιά

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ανδρέα Χοϊδά 4
281 00 Αργοστόλι, Κεφαλονιά

Τηλ : 00302671022118
Φαξ: 00302671028678
Κιν: 00306944685532


Ωράριο Γραφείου

Δευτέρα, Τετάρτη & Σάββατο 9:00 – 14:00

Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή 9:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00

Κυριακή: Κλειστά

Επικοινωνία

Ανδρέα Χοϊδά 4, 281 00 Αργοστόλι, Κεφαλονιά

Τηλ : 00302671022118
Φαξ: 00302671028678
Κιν: 00306944685532

 

Agelos Travel is a Kefalonia Travel Agency and Travel Agents in Kefalonia based in Argostoli Kefalonia, offering the best travel services in the field of transportation kefalonia, transfers kefalonia, private tours kefalonia, daily cruises kefalonia as well as in the field of organised tours kefalonia .  Kefalonia transfers all around the island, kefalonia accommodation deals, kefalonia ferry tickets,  kefalonia day tours and daily cruises in Kefalonia but also trips abroad, all over the world! Kefalonia Bus Transfers and organised tours in Kefalonia.

 AGELOS TRAVEL - ANDREATOS G. - STAMATATOS S. O.E.

Travel Agencies - Ticket Agencies - Argostoli

facebook

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ